Winter Is Coming... To Sevilla

ELIEN



Sevilla. Bron: Grand Parc- Bordeaux.

Op het nieuwste seizoen van Game Of Thrones is het nog even wachten, maar één ding staat al vast: de opnames van het vijfde seizoen vinden dit najaar deels plaats in Sevilla, een stad in het zuiden van Spanje. Fans die niet langer kunnen wachten en al een blik willen werpen op de locaties die zullen dienen voor George R.R. Martin zijn Kingdom of Dorne, dit zijn de must-see-tips voor Sevilla.

Het is niet de eerste keer dat de makers van de HBO-fantastyserie buiten de grenzen van de Verenigde Staten treden om scènes van Game Of Thrones in te blikken. Scènes uit de populaire serie werden onder andere al opgenomen in Kroatië, Malta, Marokko en Noord-Ierland. Nu is het de beurt aan de Spaanse stad Sevilla om dienst te doen als Dorne, een regio van de Seven Kingdoms, helemaal ten Zuiden van het continent Westeros.


Eerst wat aardrijkskunde

Seizoen 5 wordt opgenomen in de stad Sevilla, want er is ook nog zoiets als de provincie Sevilla. De stad zelf is de hoofdstad van Andalusië, een van de zeventien autonome regio’s van Spanje denk bijvoorbeeld ook aan Catalonië met Barcelona als hoofdstad). De provincie Sevilla is dan weer een van de acht provincies van de regio Andalusië. Waarom nu net deze stad als locatie voor Dorne? Wel, Sevilla is niet voor niks het grootste historische centrum van Europa.



Must see in Sevilla

Hieronder staan enkele bezienswaardigheden van Sevilla. Klik op de foto's om ze te ontdekken.

...


No comments:

Post a Comment